Ordet STEDSE betyder evig eller varig og beskriver vores vision om en arkitektur der forholder sig til samtiden, bygger videre på historien og som er sine spor i fremtiden bevidst

 

Hængende Ly er en unik sammensmeltning af design, træhåndværk og naturoplevelse, der giver den overnattende gæst en sanseoplevelse udover det sædvanlige. 

Trækonstruktionen der er udført af Aarøsund Bådebyggeri, baserer sig på traditionelle skibsbyggerteknikker i en ny form. 

Den bærende konstruktionen er bygget op af 8 formspændte “spanter” i egetræ, med dampbøjede rektangulære egetræslister som gulv og runde egetræslister som rækværk. 

“Hængende ly” har udfordret bådebyggerne og presset træet til det yderste – den inderste “ring” i gulvet er bare 900mm i diameter. 

Hængende Ly er kommet til verden gennem håndskitser, fysiske modeller, digitale parametriske modellerings-værktøjer, samt et tæt tværfagligt samarbejde mellem arkitekter, ingeniører og bådebyggere alle fra lokalområdet.

Lyet, skal fremvise og sætte fokus på, træets egenskaber som et bæredygtigt og klimavenligt materiale, med både høj styrke og formbarhed. Her er traditionelle bådebyggerteknikker omfortolket i nye interessante former og konstruktioner.

Udover Tegnestuen Stedse, som har været initiativtager og tovholdere gennem hele processen har flere lokale sønderjyske virksomheder har været involveret i projektet 

Aarøsund Bådebyggeri og Bedding

Genner Hoel Pandekagehus og Camping

Techdraw

Sækko Presenning

Kjærs møbelpolstring

Projektet er støttet af Den jyske Kunstfond, Genner Hoel Pandekagehus og Camping og LAG Haderslev-Tønder 

Støttet af Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne (ELFUL): https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/rural-development

Foto: Thomas Illemann